Hoornbeeck College
Locaties

Jij hebt oog en hart voor je medemens. Als mbo-verpleegkundige verleen je zorg aan mensen die dit nodig hebben: denk aan patiënten in een revalidatiecentrum of ziekenhuis, mensen met lichamelijke of verstandelijke beperkingen, mensen met een psychiatrische ziekte en ouderen. Dit doe je bij hen thuis of in een zorginstelling.

Je bent empathisch, verantwoordelijk en flexibel: je ziet wat de zorgvrager nodig heeft en verleent en coördineert de zorg. Daarbij kun je omgaan met zijn of haar sociale netwerk en bemiddelt waar nodig. Je werkt nauwkeurig en bent stressbestendig: ook in noodsituaties handel jij snel en rustig. Daarbij sta je open voor nieuwe (technologische) ontwikkelingen rondom zorg en welzijn.

  • Hoornbeeck College
    Geslaagde studenten in afgelopen schooljaar 76% Landelijk gemiddelde: 62%
  • Hoornbeeck College
    Gediplomeerden met werk 98% Landelijk gemiddelde: 98%
  • Hoornbeeck College
    Studenttevredenheid rapportcijfer 7.9 Landelijk gemiddelde: 6.9
Bekijk meer cijfers

Met een diploma op zak…

Na afronding van Mbo-Verpleegkundige kun je bij alle soorten zorginstellingen gaan werken, zoals verpleeghuizen, thuiszorg, ziekenhuizen, revalidatiecentra, psychiatrie of gehandicaptenzorg. Daar verleen en coördineer je de benodigde zorg.

Als vervolgstudie zou je kunnen kiezen voor Hbo-Verpleegkunde, SPH, het AD-traject of een andere studie op niveau 5 of 6.

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 april!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & vooropleidingseisen

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Voor de opleiding Mbo-Verpleegkundige moet je het vmbo (kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg), een mbo-opleiding op niveau 3 of havo 3 hebben afgerond.

Wanneer je een diploma Verzorgende-IG hebt, kun je instromen in leerjaar 3.

Icoon start

Start van je opleiding

De opleiding start met een introductie waarbij je kennismaakt met de school, je klasgenoten, je studieloopbaanbegeleider en je vakdocenten.

Icoon jaar 1

Het 1e jaar

In het eerste jaar leg je de basis voor het beroep van mbo-verpleegkundige.

Je leert op professionele wijze verpleegkundige zorg en begeleiding te verlenen en te reflecteren op je handelen. Ook verdiep je je in de anatomie en ziektebeelden voor met name de (psycho)geriatrische zorgvrager en de verstandelijk gehandicapte zorgvrager. Aan het einde van het eerste leerjaar ga je tien weken op stage, waarbij je een dag in de week naar school komt. Tijdens deze lesdag leer je onder andere meer over het verpleegkundig proces, voedingsleer en verpleegtechnische vaardigheden.

Icoon jaar 2

Het 2e jaar

Het 2e jaar
In het tweede jaar van de opleiding start je met tien weken school, daarna ga je twintig weken op stage en je sluit vervolgens dit jaar met tien weken school af.

Op school verdiep je je onder andere in de ziekenhuiszorg, de psychiatrie en de ouderenzorg. Je leert de hierbij benodigde anatomie en kennis van ziektebeelden. Ook verdiep je het verpleegkundig proces en medisch rekenen. Aan het eind van het tweede leerjaar kun je overstappen van de BOL-variant naar de BBL-variant.

Icoon jaar 3

Het 3e jaar

Het derde jaar start met een stage van twintig weken in een van de werkvelden waarvoor je wordt opgeleid.

Na je stage heb je twintig weken school. De kennis die je in de eerste twee jaar hebt opgedaan over anatomie en ziektebeelden, pas je toe bij het vak Klinisch Redeneren. Daarnaast leer je meer over de psychiatrie en de ziekenhuiszorg. Ook pijn en pijnbestrijding, kwaliteitszorg en omgaan met ethische dilemma’s komen aan de orde. In leerjaar 3 heb je ook de mogelijkheid om bovenop het standaardprogramma een zogenaamd sterprogramma te volgen. Je kunt dan je kennis ten aanzien van het verpleegkundig beroep verbreden of verdiepen. Aan het eind van het derde leerjaar kies je de keuzedelen die je in het vierde leerjaar wilt volgen.

Icoon jaar 4

Het 4e jaar

In het vierde leerjaar word je opgeleid tot beginnend beroepsbeoefenaar.

De eerste twintig weken heb je school en ga je aan de slag met patiëntveiligheid, palliatieve zorg, de oncologische zorgvrager en werken aan deskundigheid. Je gaat verder met klinisch redeneren en maakt een visiestuk over een actueel of ethisch onderwerp. Daarnaast volg je keuzedelen en kun je keuzevakken volgen. De laatste twintig weken loop je stage in een van de werkvelden waarvoor je wordt opgeleid.

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.