Hoornbeeck College
Locaties

Je houdt van structuur en discipline, voelt je verantwoordelijk en bent niet bang om je grenzen te verleggen. En, niet onbelangrijk: je kunt tegen een stootje! De opleiding Beveiliger bereidt je voor op werk in de veiligheidsbranche, of dat nu bij de politie, (winkel)surveillance of detentietoezichthouding is.

Dit vak leer je niet alleen binnen de schoolmuren: je gaat zoveel mogelijk het veld in. Je oefent in samenwerking en assertiviteit en doet grensverleggende activiteiten. In verschillende overheids- en beveiligingsinstellingen ontdek je hoe de beveiligers te werk gaan.

In de taken die je krijgt aangeleerd ligt de nadruk op de vorming, weerbaarheid en het ontwikkelen van beveiligingsvaardigheden. Met deze aangeleerde technieken word je opgeleid tot proactieve beveiliger. Zie je jezelf al in dat uniform?

  • Hoornbeeck College
    Studenttevredenheid rapportcijfer 8.4 Landelijk gemiddelde: 7.1
  • Hoornbeeck College
    Doorstroom binnen MBO na afgelopen schooljaar 67% Landelijk gemiddelde: 25%
  • Hoornbeeck College
    Geslaagde studenten in afgelopen schooljaar 67% Landelijk gemiddelde: 63%
  • Hoornbeeck College
    Gediplomeerden met werk - Landelijk gemiddelde: 90%
Bekijk meer cijfers

Met een diploma op zak…

Jij komt terecht als beveiliger in het publieke veiligheidsdomein. Denk aan (winkel)surveillance, detentietoezichthouding, objectbeveiliging van gebouwen. Ook kun je kiezen voor een voor een vervolgstap zoals een baan bij de politie, Koninklijke marechaussee, justitie of defensie opleidingen.

Als vervolgstudie zou je kunnen kiezen voor de opleiding Beveiliger op niveau 3. Met een diploma kun je iedere mbo-opleiding niveau 3 starten.

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 april!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & toelatingseisen

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Let op: voor deze opleiding geldt een numerus fixus voor bijna alle locaties.

Per cursusjaar worden er in

  • Amersfoort maximaal 70,
  • Gouda maximaal 45,
  • en in Rotterdam maximaal 66

studenten toegelaten tot de opleiding in verband met de beschikbare stageplaatsen.  In Kampen is er geen numerus fixus. Toewijzing tot de opleiding gebeurt op basis van de volgorde van aanmelding tot het genoemde aantal bereikt is. Is het maximum bereikt en zit je daar niet tussen? Dan komt je op een wachtlijst op basis van volgorde van binnenkomst. Zodra er een plaats vrijkomt door afmelding of uitschrijving wordt die toegewezen aan de eerstvolgende op de wachtlijst.

Voor de opleiding Beveiliger moet je het vmbo of een mbo-opleiding niveau 1 afgerond hebben.

Bij de intake hoort een intensief dagprogramma vol sport, rollenspellen en samenwerkingsopdrachten. Hieruit zal blijken of je de opleiding mag starten. De uitslag hoor je tijdens het intakegesprek.

Icoon start

Start van je opleiding

Het jaar gaat van start met een introductiebivak vol samenwerkingsopdrachten. Bekijk de video voor een indruk!

Icoon jaar 1

Het 1e jaar

Je leert hoe belangrijk de kernwaarden van de opleiding zijn, en waarom een goede beroepshouding belangrijk is bij het uitvoeren van beveiligingswerkzaamheden.

Als beveiliger zorg jij ervoor dat mensen zich veilig voelen. Je leert het openen en sluiten van objecten en je gaat op surveillance om de veiligheid te waarborgen.

In de opleiding besteden we veel aandacht aan je eigen ontwikkeling en krijg je opdrachten die jou hierbij helpen. Sport en praktische vakken maken een belangrijk basisdeel uit van je opleiding. Naast deze vakken krijg je ook Nederlands, rekenen, loopbaan en burgerschap. Je krijgt veel structuur en persoonlijke aandacht van je docenten. Je gaat niet alleen naar school, maar loopt ook stage. Deze opleiding is er op gericht om jou extra begeleiding te kunnen bieden als je leren moeilijk vindt of de opleiding liever in een wat rustiger tempo wilt volgen.

Icoon jaar 2

Het 2e jaar

In het tweede leerjaar weet je hoe je moet optreden bij een dreigende of ongewenste situatie.

Daarnaast leer je hoe je wetgeving kunt toepassen binnen jou werk als beveiliger. Ook leer je hoe je op de juiste manier een surveillance ronde moet uitvoeren. Je kunt inschatten wanneer het nodig is om de politie, brandweer of ambulance in te schakelen.

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.