Hoornbeeck College
Locaties

Jij bent gestructureerd, voelt je verantwoordelijk en bent niet bang om grenzen te verleggen. En, niet onbelangrijk: je kunt tegen een stootje! De opleiding Beveiligen & Bewaken bereidt je voor op werk in de veiligheidsbranche, of dat nu bij de politie, (winkel)surveillance, detentietoezichthouding, Defensie of Justitie is.

Dit vak leer je niet alleen binnen de schoolmuren: je gaat zoveel mogelijk het veld in. Je leert evenementen te coördineren, leiding te geven aan anderen en in stressvolle situaties rust en overzicht te bewaren. In verschillende overheids- en beveiligingsinstellingen ontdek je hoe de beveiligers te werk gaan. Zie je jezelf al in dat uniform?

Jij stemt je handelen af op verschillende veiligheidsmaatregelen. Je bent operationeel inzetbaar en kan reageren op diverse veiligheidssituaties. Je beschermt effectief de belangen en veiligheid van een organisatie. Een goede basis om hiermee verder te kunnen in een uniformberoep.

  • Hoornbeeck College
    Geslaagde studenten in afgelopen schooljaar 67% Landelijk gemiddelde: 60%
  • Hoornbeeck College
    Gediplomeerden met werk - Landelijk gemiddelde: 92%
  • Hoornbeeck College
    Doorstroom binnen MBO na afgelopen schooljaar 66% Landelijk gemiddelde: 36%
  • Hoornbeeck College
    Studenttevredenheid rapportcijfer 8.4 Landelijk gemiddelde: 7.1
Bekijk meer cijfers

Met een diploma op zak…

Jij komt terecht als beveiliger in het publieke veiligheidsdomein. Denk aan (winkel)surveillance, detentietoezichthouding, objectbeveiliging van gebouwen.

Als vervolgstudie zou je kunnen kiezen voor het speciale kopjaar (1-jaar) voor studenten Beveiliger, de opleiding Sociaal-maatschappelijk dienstverlener niveau 4. Maar je kunt ook al de  overstap maken naar de publieke sector zoals politie, Defensie of Justitie.

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 april!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & toelatingseisen

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Voor de opleiding Beveiliger N3 moet je het vmbo (kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg), een mbo-opleiding niveau 2 of havo 3 afgerond hebben.

Bij de intake hoort een intensief dagprogramma vol sport, rollenspellen en samenwerkingsopdrachten. Hieruit zal blijken of je de opleiding mag starten. De uitslag hoor je tijdens het intakegesprek.

Icoon start

Start van je opleiding

Het jaar gaat van start met een introductiebivak vol samenwerkingsopdrachten. Bekijk de video voor een indruk!

Let op: voor de opleiding Beveiliger (niveau 2+3 samen) geldt een numerus fixus voor alle locaties. Per cursusjaar worden er in

  • Amersfoort maximaal 45,
  • Gouda maximaal 45,
  • en in Rotterdam maximaal 65

studenten toegelaten tot de opleiding in verband met de beschikbare stageplaatsen.  In Kampen geldt geen numerus fixus. Toewijzing tot de opleiding gebeurt op basis van de volgorde van aanmelding tot het genoemde aantal bereikt is. Is het maximum bereikt en zit je daar niet tussen? Dan komt je op een wachtlijst op basis van volgorde van binnenkomst. Zodra er een plaats vrijkomt door afmelding of uitschrijving wordt die toegewezen aan de eerstvolgende op de wachtlijst.

Icoon jaar 1

Het 1e jaar

Je leert de basisvaardigheden van het veiligheidsdomein. En omdat je beveiliging vooral leert in de praktijk, ga je veel het werkveld in.

Zo bezoek je met de klas een penitentiaire inrichting, oftewel een gevangenis. Daarnaast leer je hoe het werkveld er bij de politie of defensie uitziet door experience days. Naast de vakken die je volgt, oefen je veel in structuur, samenwerking en assertiviteit. Ook ga je stage lopen. Dit kan op diverse plekken bij onze samenwerkende leerbedrijven in de winkelsurveillance, objectbeveiliging, een gevangenis of bijvoorbeeld op een luchthaven.

Icoon jaar 2

Het 2e jaar

Routes verkennen en bepalen, meedenken bij werkprocessen: in het tweede jaar verdiep je je nog meer in het beveiligingswerk.

Daarnaast staat dit leerjaar vooral centraal wie jij bent. Welke drijfveren heb jij nodig om jou te brengen naar het uniformberoep waar jij naartoe wilt?

Je onderzoekt standaardprocedures en bedenkt deze in sommige gevallen zelf. Je oefent in leidinggeven en het coördineren van evenementen. Op je stage pas je dit toe. Je krijgt een blik in het werkveld van de politie, Defensie en Justitie. Hoe ga je om met tegenslagen (binnen het uniformberoep)? Een bivak in winterse omstandigheden met jouw klas zorgt voor een extra dimensie dit jaar waarin je veel geleerde onderdelen uit de opleiding individueel en als groep kunt toepassen.

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.