Hoornbeeck College
Locaties

Hoornbeeck Amersfoort geeft startschot voor bouw innovatief Techcentrum

Het Hoornbeeck College te Amersfoort heeft vandaag het officiële startschot gegeven voor de bouw van het Techcentrum. Dit centrum zal als doel hebben de verbinding te leggen tussen de jongeren van vandaag en de techniek van de toekomst. Dit ambitieuze project richt zich vooral op het stimuleren van interesse bij leerlingen en studenten door hen actief kennis te laten maken met verschillende technische disciplines.

Door het Techcentrum zal voor primair en voortgezet onderwijs een scala aan activiteiten aangeboden worden, zoals workshops en themadagen. Bestaande activiteiten, zoals de ‘vmbo-doedag’ en de ‘Kids Experience’ voor het basisonderwijs, zullen vanaf 2025 in het Techcentrum worden georganiseerd. Daarnaast gaat het Van Lodenstein College een deel van het Techcentrum gebruiken voor dagelijks techniekonderwijs.

Proces

De bouw van het Techcentrum is inmiddels in volle gang. Het Hoornbeeck College heeft met diverse bouwbedrijven de handen ineengeslagen om dit proces in goede banen te leiden. Als officiële aftrap onthulde Hoornbeeck Amersfoort het ‘bouwbord’, waarop de namen van alle betrokken bouwbedrijven te zien zijn. Opleidingsmanager en projectleider Kees Roos is enthousiast: “We zijn blij dat we samen kunnen werken met de bedrijven die je op het bouwbord ziet staan. Mede hierdoor hebben we straks een Techcentrum dat de potentie heeft om een breder scala aan doelgroepen te bedienen dan we nu doen. Met een innovatief pand en een goed plan zetten we een grote stap in onze ambitie om techniek beter op de kaart te zetten.”

"We zijn blij dat we samen kunnen werken met de bedrijven die je op het bouwbord ziet staan.''
Opleidingsmanager en projectleider Kees Roos

Betrokken bedrijven

Een groeiende groep bedrijven uit de hele technieksector heeft zich inmiddels aan het Techcentrum verbonden. Hierdoor ontstaat optimale samenwerking en afstemming tussen bedrijfsleven en beroepsonderwijs. Anne Torn Broers (teamleider Softwareontwikkeling bij S for Software en vanuit het bedrijfsleven betrokken bij het Techcentrum): “Door een centraal punt te creëren waar techniekafdelingen worden samengevoegd ontstaat een unieke kans om de interesse in technologie bij jonge generaties te stimuleren. Onze visie is dat dit niet alleen helpt om toekomstige technici op te leiden en goed samen te leren werken, maar het zorgt er ook voor dat op langere termijn de aanwas van nieuw talent vergroot wordt.”

“Het Techcentrum is een unieke kans om de interesse in technologie bij jonge generaties te stimuleren.''
Teamleider Softwareontwikkeling S for Software Anne Torn Broers

Oplevering en opening

Naar verwachting wordt het Techcentrum medio juni 2025 opgeleverd. Het Hoornbeeck College hoopt in september 2025 de deuren van het Techcentrum te openen en de eerste jongeren te verwelkomen. Tot die tijd wordt naast de bouwactiviteiten, hard gewerkt aan communicatiemiddelen. Zo lanceert het Techcentrum binnenkort een website waar verschillende doelgroepen meer informatie kunnen vinden.

Contact

Voor meer informatie over het Techcentrum kunt u contact opnemen met Kees Roos (manager Techcentrum – CRs@hoornbeeck.nl) of John van Zetten (opleidingsmanager ICT en Techcentrum – ZtJ@hoornbeeck.nl).