Hoornbeeck College
Locaties

Aankondiging vertrek bestuurder Willem de Potter

Willem de Potter (63) heeft aangekondigd te vertrekken als bestuurder van het Hoornbeeck College en Van Lodenstein College.

Willem de Potter (63) heeft aangekondigd dat hij volgend jaar zomer afscheid neemt als bestuurder van het Hoornbeeck College en Van Lodenstein College. “Mijn hart ligt bij deze twee prachtige scholen en er blijft veel te doen. Maar na bijna 18 jaar wil ik ruimte maken voor een nieuwe bestuurder. Daarmee ontstaat er ruimte voor een nieuw gezicht in een nieuw te vormen college van bestuur na de fusie met de Jacobus Fruytier Scholengemeenschap”.  De Potter zal dit cursusjaar aanblijven als bestuurder en per 1 augustus 2025 vertrekken, zodat er voldoende tijd is voor het werven van een nieuwe bestuurder en het afronden van de bestuurlijke fusie. De Potter is sinds 2007 lid van het college van bestuur, na een loopbaan in het bedrijfsleven. Vanaf medio 2012 is hij voorzitter van het bestuur.

Waardering

De Raad van Toezicht is dankbaar voor de jaren met Willem de Potter als bestuurder aan het roer. Hendrik van den Berg (voorzitter van de Raad van Toezicht) reageert: “Met ons onderwijs in het algemeen en onze eigen scholen in het bijzonder zijn we in de afgelopen jaren rijk gezegend. Dat geeft dankbaarheid voor het verleden. Willem de Potter was beeldbepalend en een zeer vertrouwd gezicht in het onderwijs als voorzitter van het College van Bestuur in de afgelopen periode. Als voorzitter van het bestuur van zowel het Lodenstein College en het Hoornbeeck College was hij verbindend naar ouders, kerken en het bedrijfsleven. Beide scholen hebben onder zijn leiding een aanzienlijke inhoudelijke en getalsmatige groei doorgemaakt. We zijn hem hier zeer erkentelijk voor! We gaan hem volgend jaar missen als bestuurder én als mens in onze scholen”.

Over de scholen

Het Hoornbeeck (HC) en van Lodenstein College (VLC) zijn twee zelfstandige reformatorische scholen die onder één bestuur vallen: de stichting Onderwijs reformatorische grondslag (SORG). Het Hoornbeeck is een mbo-school met ruim 7500 studenten en 900 personeelsleden met vestigingen in Amersfoort, Apeldoorn, Goes, Gouda, Kampen en Rotterdam. Het Van Lodenstein College is een vo-school met 3900 leerlingen en zo’n 500 medewerkers met vestigingen in Amersfoort, Barneveld, Ede, Hoevelaken en Kesteren.

Vanaf 1 januari 2025 gaan de Jacobus Fruytier Scholengemeenschap (JFSG) met het Van Lodenstein College (VLC) en het Hoornbeeck College (HC) bestuurlijk fuseren.