Van 1992 tot 1995 volgt Jenneke de meao-opleiding Secretarieel. “Ik had er twee heel goede vriendinnen, de klas was een gezellige club.” Onvergetelijk is het moment dat de relatie van twee docenten (Piet Trouwborst en Wilma Bos) wereldkundig wordt gemaakt. “Alle deuren gingen open en er klonk gejuich.”
Na diplomering kiest Jenneke eerst voor een vervolgopleiding en studeert Maatschappelijk werk en dienstverlening aan de CHE. Ze loopt stage in het Bronovo ziekenhuis en woont een jaar bij de diaconessen, naast het ziekenhuis. Vervolgens werkt ze bij de VBOK, waarna ze overstapt naar het Hoornbeeck College Amersfoort, als docent omgangskunde. Als de locatie Apeldoorn opent, is ze betrokken bij de start. Ze werkt er vervolgens mee aan het opzetten en ontwikkelen van de opleiding Verpleegkunde. “We gaven les in kelders en kerken”, illustreert ze het pionieren in die beginjaren. Later is Jenneke betrokken bij de start van de dependance in Rijssen.
Student of docent, Jenneke voelt zich thuis op het Hoornbeeck College. “Ik heb een beperking en maak gebruik van een rolstoel, maar dat is nooit een belemmering geweest. Ik deed altijd gewoon mee met de klas en ook als docent draai ik gewoon mee. Ook als het gaat om het organiseren van activiteiten in Roemenië, België, Suriname en Tsjechië. Als medewerker krijg je alle gelegenheid om je te ontwikkelen, dat vind ik mooi aan het Hoornbeeck. En voor ik het vergeet te zeggen: het is hier héél gezellig.”
Ook in de identiteit herkent Jenneke zich helemaal. Ze haalt haar bevoegdheid om godsdienstonderwijs te geven (CGO-E). “Nu nemen we met studenten Verpleegkunde, BBL niveau-4, het Bijbelboek Prediker door. Dan komt er opeens een vraag: kunt u ons uitleggen hoe we moeten bidden met patiënten? Mooi om daar met elkaar over te spreken, ook al moeten ze het zelf ontdekken.”