Hoornbeeck College
Locaties

Opening gerenoveerde vleugel in Rotterdam: een inspirerende leeromgeving voor mbo-studenten

Op dinsdag 22 oktober werd de feestelijke opening van de gerenoveerde vleugel van het Rotterdamse locatiegebouw gevierd. De vernieuwde vleugel, speciaal ontworpen voor mbo-studenten, biedt een moderne en inspirerende leeromgeving waar zowel studenten als medewerkers trots op kunnen zijn. 

Facelift voor het gebouw

De volledige renovatie heeft ervoor gezorgd dat de voormalige ‘oude’ vleugel in een nieuw jasje is gestoken. De gevel kreeg een moderne, chique uitstraling dankzij een complete wrap. Ook intern is het gebouw flink aangepakt: alle gangen zijn voorzien van nieuwe vloerbedekking en sfeervolle kleuren op de muren. Daarnaast zijn er diverse sfeerimpressies van het beroepenveld aangebracht, wat bijdraagt aan een levendige en herkenbare omgeving voor de studenten. 

Door de renovatie zijn er ook nieuwe faciliteiten voor het personeel. Zo beschikken de conciërges nu over een eigen facilitaire ruimte en heeft de technisch onderhoudsman een ruime technische werkplaats. Daarnaast is het gebouw verder opengemaakt om meer licht en ruimte te creëren, waardoor er nu vanuit school een prachtig uitzicht op de stad is. 

Nieuwe ontmoetingspleinen en faciliteiten

Naast esthetische verbeteringen, zijn er diverse leer- en ontmoetingspleinen gecreëerd die al volop in gebruik zijn. De vernieuwde keuken biedt een praktische en esthetische meerwaarde, en ook de gymzaal is gerenoveerd, inclusief een verbeterde luchtbehandeling. Bij de renovatie is nadrukkelijk gekeken naar wat echt nodig en nuttig was, waarbij duurzaamheid een belangrijke rol speelde. 

Feestelijke bijeenkomst en waardering voor het team

Tijdens de feestelijke bijeenkomst spraken het bestuur, de architect en de aannemer hun felicitaties uit. De bijeenkomst werd gekenmerkt door spontane applausmomenten voor Ted en zijn team, die de renovatie tot een succes hebben gemaakt. 

De verschillende sectoren presenteerden vol enthousiasme hun opleidingen aan de gasten. Zo had de sector Economie een complete straat ingericht, waar studenten bolussen verkochten. Dit levendige tafereel benadrukte de dynamiek en praktijkgerichtheid van het mbo-onderwijs in deze vernieuwde vleugel. 

Dank werd uitgesproken naar alle betrokkenen, waaronder architectenbureau RoosRos, aannemer Middelwatering Bouw, Barth Installatie en ETB De Noord. Er was waardering voor de goede samenwerking die leidde tot dit mooie resultaat.  

Klaar voor de toekomst

Met deze succesvolle renovatie is de vleugel weer helemaal klaar voor de toekomst. Projectleider Hans Voorwinden werd hartelijk bedankt voor zijn inzet en leiding tijdens dit project. “Nu is het weer tijd om met elkaar de mouwen op te stropen voor ons belangrijkste werk: de dagelijkse inzet voor onze studenten,” aldus locatiedirecteur Arjen van Kralingen.